imatge activitat
Activitat pròpia
NOUS HORARIS

De dimarts a divendres d'11h a 21h
Dissabtes
d'11h a 14h i de 16h a 21h
Diumenges, dilluns i festius tancat
Entrada Lliure

imatge activitat
Activitat en col·laboració
EXPOSICIÓ | "ESPAIS VITALS" DE JOSEP CISQUELLA
24 gener - 11 febrer, 2012
Espai Balcó


Inauguració i acte d'homenatge el dimarts 24 de gener del 2012 |19.00 h | Sala d'Actes.
En l'acte homenatge hi participaràn: Viçenc Altaió, Carles Flavià, Sergio Vila-Sanjúan, Jaume Sisa, Georgina Cisquella i Conxita Oliver.

L’exposició “Espais vitals” és un recorregut per aquells espais que han determinat la trajectòria de Josep Cisquella: l’espai geogràfic, l’espai quotidià, l’espai generacional i l’espai afectiu, els quals el van portar a compartir amistat i intercanvi d’experiències amb altres artistes. Es tracta d’una mirada diferent i complementària de l’exposició pictòrica “Es prega tocar”, que té lloc simultàniament a l’Espai Volart de la Fundació Vila Casas.
 
Josep Cisquella va començar exposant en la dècada dels 80 en galeries de la seva Barcelona natal. Des dels finals dels 90 treballà regularment amb les galeries Caldwell Snyder de San Francisco, i Campton Gallery de Nova York.
 
Cisquella forma part de la generació que va decidir crear una figuració contemporània allunyada de l’art conceptual i també de realitats i realismes exhaurits. La seva trajectòria pictòrica es caracteritza pel peculiar maridatge entre l’abstracció matèrica -Tàpies, Guinovar- i l’hiperrealisme d’arrels pop -Jasper Johns, Rauschenberg, Wesselmann. Construeix potents artefactes artístics amb pintura però també amb materials de fuster, d’electricista, d’estucador i de vidrier. Crea lluminosos fragments de carrers, parets, vaixells... en els quals es projecta l’ombra protectora i suggerent d’una vegetació, d’unes cadires, una taula, un fanal o una bicicleta, i ens transporta no tan sols al mateix objecte, sinó a espais poètics i a experiències vitals. Les ombres es converteixen en el fil conductor de la seva obra. “Pintant ombres en realitat estic pintant el seu revers, la llum, sobretot la intensa llum mediterrània”, explica el mateix Cisquella.

imatge activitat
Activitat exposició
SERVEI DE VISITES COMENTADES A L'EXPOSICIÓ | CLARET SERRAHIMA DE CAP A PEUS
tots els dimecres | 17.00 h
Espai Anella


A càrrec del dissenyador Claret Serrahima i del comissari de la mostra, Oscar Guayabero.
Tots els dimecres a les 17.00 h, primera visita dimecres 30 de novembre del 2011 fins al 8 de febrer del 2012.

Informació i reserves al telèfon: 935671110, de dimarts a diumenge, d'11.00 a 21.00 h.

imatge activitat
Activitat exposició
INAUGURACIÓ | CATALUNYA VISIÓ.
GEOGRAFIA, FOTOGRAFIA I LITERATURA. Fotografies de Ton Sirera, Ferran Bosch i Jordi Verrié.
09 febrer, 2012 | 19.00 h
Espai Arxiu

Inauguració dijous 9 de febrer, 2012 a les 19.00 h | Espai Arxiu

imatge activitat
Activitat exposició
INAUGURACIÓ | ART SITUACIONS
Una mirada prospectiva. 10 artistes emergents d'Espanya i Portugal
09 febrer, 2012 | 19.00 h
Claustre


Inauguració dijous 9 de febrer, 2012 a les 19.00 h |Claustre

imatge activitat
Activitat exposició
INAUGURACIÓ
JOSEP MARIA SERT. L'ARXIU FOTOFRÀFIC DEL MODEL
10 febrer, 2012 | 19.30 h
Museo San Telmo. Donostia-San Sebastián

imatge activitat
Activitat acollida
JORDI TOLOSA
HORIZON
15 - 25 febrer, 2012
espai balcó

Inauguració 14 de febrer, 2012 a les 19.00 h | Espai balcó

Horizon
és una mirada a l’infinit i a la vegada al nostre interior, a través de les finestres que ens ofereix la xarxa.
Finestres que ens permeten veure altres realitats que ens són alienes, mirar amb altres ulls les realitats singulars que  s’interfereixen.
L’horitzó  entès com a utopia, com a viatge interior i com a transcurs d’un temps per a la reflexió.
La mirada plantejada  com un  temps  que pentina un espai concret, obrint-nos a  la simultaneïtat d’espais,... i de temps diversos.
El temps, aquest element en el que ens movem i que fluctua com les nostres memòries, sense oferir.-nos la possibilitat de comptar-lo si no és per un mateix. El temps que s’escola i que és més que una successió d’instants, aquest temps que “els científics...saben molt bé que tan sols és una espècie d’espai” H.G.Wells, The Time Machine
La nostra existència, emmarcada per un espai que imaginem i per un temps que no existeix, ens porta a cercar amb la mirada un horitzó que ens situï en un “no lloc”, en definitiva, en la Utopia.

imatge activitat
Activitat exposició
INAUGURACIÓ
MÒBIL-U | connectivitat, societat, creativitat
29 febrer, 2012 | 19.00h
espai anella

Inauguració dimecres 29 de febrer, 2012 a les 19.00 h | Espai anella

imatge activitat
Activitat pròpia
TALLER | PENSAR EL SO EN L'ESPAI
28 FEBRER I 1 MARÇ, 2012
MEDIAQUIOSC I SALA D'ACTES

La intenció d’aquest taller, impartit per Concha Jerez i José Iges, es prendre en consideració els diferents espais que podem ocupar artísticament amb el so. Entre ells, es troben tant les sales d’exposicions, els espais naturals o els espais públics urbans, així com l’espai electromagnétic de les telecomunicacions i Internet. Els autors aportarem exemples per l’anàlisi i la discussió, i pretenem suscitar el treball pràctic amb els assistents amb projectes que poden anar desenvolupant-se en la temàtica del Taller. En la mesura del possible, els assistents podrien aportar alguna proposta de projecte a debat, així com posseir algun material per el registre i manipulació de so, com gravadora digital o ordinador equipat amb editor de so.
El Taller està obert a als/les interessats/des per l’art sonor.
Horari:
de 9.30h a 13.30h

imatge activitat
Activitat en col·laboració
JORNADES: Camps invisibles: Ones lliures?
L'accés, la creació i gestió de l'espectre radioelèctric
29 febrer, 2012
sala d'actes

El desplegament de la Televisió Digital Terrestre (TDT) a Espanya i als països veïns ha afavorit la visibilitat d’un debat públic que sovint queda reduït a l’àmbit de les administracions públiques i les empreses: que fa als usos i a la gestió de l'espectre radioelèctric. L’espectre, definit com a “sòl urbanitzable de la societat de la informació” per l’investigador cultural José Luis de Vicente, és un recurs natural format per les ones electromagnètiques que s’utilitzen per a l’emissió dels senyals de ràdio, televisió, telèfon i varietat d’aplicacions industrials i domèstiques.
 
L’alliberament d’espai a l’espectre que comporta la implantació de la tecnologia digital de ràdio i televisió així com els models d’ús i consum d’internet i telefonia mòbil que s’estan estenent han alimentat el debat sobre els usos i els drets d’accés a l’espectre. L’objectiu d’aquesta jornada, que complementa l’exposició sobre “Camps invisibles. Geografies de les ones de ràdio”, és propiciar el diàleg sobre aquesta temàtica des del punt de vista social i cultural, d’una banda, i polític-legal, de l’altra.

 
16.00 h. L’accés i la gestió de l’espectre radioelèctric
Com a bé públic, l’espectre radioelèctric és reivindicat i gestionat per diferents col·lectius socials. Històricament, la ciutadania o societat civil ha anat quedant al marge, però amb l’aparició de les ràdios lliures al s.XX va obrir-se un debat sobre el dret a l’accés a l’espectre i a crear mitjans gestionats per associacions, que continua obert al s.XXI.
 
Ángel García
Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT)
 
Ramon Font
vicepresident del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC)
 
Clàudia Prat Aparicio
La Tele de l’Assemblea de la Comunicació Social
 
Miriam Meda
Red de Medios Comunitarios (ReMC)
 
Moderen: Núria Reguero (Incom UAB) Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i David Vidal Castell
(InCom-UAB i Arts Santa Mònica)
 
 
17.45 h. Coffee break
 

18.00 h. Art a les ones: experimentació i creació radiofònica
L’espectre radioelèctric és també un espai artístic que reflecteix les noves formes culturals. Les telecomunicacions i la digitalització permeten noves formes d’interacció i producció en l’espai públic hertzià.
 
Emili Prado
Catedràtic de Comunicació Audiovisual UAB

José Luis de Vicente
Comissari de l’exposició “Camps invisibles. Geografies de les ones de ràdio” Investigador cultural i especialista en societat, cultura i arts digitals; comissari independent. 

Elizabeth Zimmermann
Representant de la secció d’Arts Acústica de la UER i d’ORF Kunstradio.
 
Moderen: José Iges i Concha Jerez (Compositors i artistes intermedia)

 
Amb servei de traducció simultània

ARTS SANTA MÒNICA | Activitats