imatge activitat
Activitat pr˛pia
NOUS HORARIS D'ARTS SANTA MĎNICA
A PARTIR DEL 4 D'OCTUBRE, 2011


De dimarts a diumenges i festius d'11.00 h a 21.00 h

imatge activitat
Activitat pr˛pia
EXPOSICIË FOTOGR└FICA | "INCERTESES" de JORDI BARRERAS
2 - 13 novembre, 2011
Espai Balcˇ


Inauguració 2 de novembre, 2011 a les 19.00 h a l'Espai Balcó.

La sèrie fotogràfica “Incerteses” qüestiona els límits que l’home està disposat  a assolir a canvi del plaer estètic. Què porta a l’home a mantenir  rituals relacionats amb la mort i la lluita en front del regne animal? Espais cerimonials on es juga amb la vida, l’estètica i la mort.

Fotografies que ens mostren als toreros en un estat propi que reflexa la seva soledat, on procuren abstraure’s de tot i la inseguretat s’apodera d’ells. Realitzats moments abans de que el torero s’enfronti al seu propi destí en la recerca del triomf, el fracàs i el perill de la mort que sempre hi és present. En aquest teatre de la crueltat, de les victòries i de les derrotes que envolta les corrides de toros. 

"L’aproximació fotogràfica transita en l’àmbit de l’observació participativa en la recerca de la síntesi entre pols oposats, apostant per elements complementaris que discorren entre l’objectivitat i la subjectivitat. Una fotografia més reflexiva que emocional que convida a l’espectador a qüestionar la realitat que habita.  De les sèries  fotogràfiques cal destacar  “Tan lluny  , tan aprop ” (2003-2007) ““Beautiful weeds” (2010),  “Incerteses ”(2010-2011). L’any 2011 rep  la beca de residència Can Xalant, Mataró i la beca de projecte  en desenvolupament  “Invernadero”, Múrcia."

                                                        Jordi Barreras

imatge activitat
Activitat acollida
Presentaciˇ del llibre | Accions paraparŔmicament ict˛piques de Jordi Benito
3 novembre, 2011 | 19.00 h
Sala d'actes


Presentació del llibre Accions paraparèmicament ictòpiques de Jordi Benito editat pel Museu de Granollers i la Nau Côclea. És un recull de textos i articles sobre l’artista, publicats en catàlegs d'exposicions, revistes, diaris i publicacions diverses escrits pel poeta Carles Hac Mor. El llibre també inclou imatges de l’artista Vicenç Viaplana.
 
Presentació del llibre a càrrec de Fina Duran (coordinadora d'exposicions d'Arts Santa Mònica), també comptarem amb la participació del poeta Carles Hac Mor i l’artista Vicenç Viaplana. Es projectarà el documental Benito, en primera persona 2009 (24’), produït per Granollers Audiovisual.

imatge activitat
Activitat exposiciˇ
CICLE ORBITANT SAT╚LĚLITS
TALLER FAMILIAR | SATELLITE STORIES
6 novembre, 2011 | 12.00 h
Laboratori


A càrrec de Joanna Griffin i Pedro Soler.
(taller parcialment en anglès)
Durada: 2 h
 
Satellite stories explora l'espai d'imaginació dels satèl·lits, la seva poètica i els arquetips - provant mètodes per utilitzar la dimensió imaginativa pel prototipatge i la comprensió intuïtiva dels satèl·lits: Making Myths, Drawing on the Ground, Mapping the Making Mindspace, Guided Visualisation, Orbital embodiments.

......

CICLE ORBITANT SATÈL·LITS
Els satèl·lits estan envoltats de misteri, són símbol de l'alta tecnologia i aparentment estan allunyats de les capacitats d'enteniment de les persones. Aquesta sèrie de tallers pretenen mostrar que qualsevol pot apropar-se als satèl·lits, tant tècnicament com imaginativament.

imatge activitat
Activitat acollida
La felicitat possible, un debat cultural entorn el vi
debat 7 | hedonisme: seducciˇ
8 novembre, 2011 | 19.00 h
Sala d'actes


Debat 7 | Hedonisme: seducció

El cicle de debats La felicitat possible inicia el seu darrer bloc, centrat en l’hedonisme i els aspectes emocionals del vi. Amb el sumiller Xavier Ayala i amb l’arquitecta i comissària Daria de Seta.

D’on prové la força de seducció del vi? Com s’ha construït aquesta potent imatge del vi com a factor d’atracció i lligam emocional? I actualment, quin paper té la seducció en els discursos de comercialització, consum i gaudi del vi? Més enllà del vi-producte, com es representa el plaer? Al capdavall, què és el plaer, què conforma la suggestió, què hi tenen a veure els sentits, les emocions i l’estètica?
 
Els ponents
Xavier Ayala, sumiller del restaurant Moo de Barcelona, és des de fa dos mesos el president de l’Associació Catalana de Sumillers.
Daria de Seta, arquitecta i curadora d’origen napolità, ha impulsat diverses exposicions i treballs editorials i entre els seus projectes destaca el celler de Trio Infernal a Torroja del Priorat.

. . . . . .
 
Sobre el cicle de debats
 
La felicitat possible tracta els significat, dimensions i percepcions canviants del vi. És un cicle de debat estructurat en nou sessions; cadascuna compta amb dos ponents destacats, un d’ells actiu al món professional del vi, l’altre procedent d’àmbits diferentes de la cultura i la societat.
 
Creada i organitzada per EL VI A PUNT, La felicitat possible presenta una nova manera d’encarar la discussió entorn un dels nostres productes més simbòlics.

El títol fa al·lusió a una frase del llibre Els vins de Catalunya (1979), del reconegut enòleg Jaume Ciurana: “Aquest diàleg persona-vi, la persona assajant de conèixer el vi i el vi regalant-nos sensacions i suggerint-nos idees, l’hem de trobar a la base i en l’origen de la possible felicitat que trobem en la degustació de vins.”

PROPERS DEBATS:
 
Debat 8. Dimarts 20 de desembre
Hedonisme: plaer
Ponents a confirmar

Debat 9. Dates a confirmar
Hedonisme: esperit
Ponents a confirmar

imatge activitat
Activitat pr˛pia
CONFER╚NCIA | Mikel Arce: creaciˇ, investigaciˇ i docŔncia en art sonor
9 novembre, 2011 | 19.00 h
Sala d'actes


L'artista, investigador i docent Mikel Arce és una figura de referència en el camp de l'art sonor. Professor a la Euskal Herriko Unibertsitatea (Universitat del País Basc), on imparteix la matèria “El hecho sonoro” des de 1995 i desenvolupa una intensa activitat investigadora, és autor d'intervencions visuals i sonores com Las vueltas de la memoria (2004) i d'instal·lacions sonores com Diapasones 2'5 (2002), *.WAV (2004) i A bruit de souffle (2005).

A més de fer un repàs a la seva trajectòria creativa, Arce parlarà dels reptes que la investigació en art sonor planteja avui, de la problemàtica específica d'aquest camp d'investigació a mig camí entre la física, la música i les arts visuals.

imatge activitat
Activitat acollida
Inici de les sessions de colĚlaboraciˇ del programa radiof˛nic Ovella Negra Rock a Arts Santa M˛nica
Entrevista amb Marea
Programa #216 (10.11.2011)
MŔdiaQuiosc


Ovella Negra Rock torna a la càrrega en una dimensió completament nova. L'Arts Santa Mònica inaugura el seu espai radiofònic amb aquest programa d'actualitat de música Rock dirigit per Benja Amorín Aquesta, la seva edició 216, té com a epicentre l'entrevista amb Marea. La formació de Navarra al complet va venir a presentar el seu retorn discogràfic després d'un llarg silenci anomenat "En Mi Hambre Mando Yo".

A més a més podreu gaudir de tota l'actualitat de la mà de l'equip d'Ovella Negra Rock on es repassarà grans notícies com la imminent tornada de la formació clàssica de Black Sabbath, les conclusions després de la pre-escolta del proper àlbum de Berri Txarrak "Haria" o la primícia de la setmana; un dels temes inclosos en el proper àlbum en directe de Sonata Arctica gravat a Finlàndia.

......

CÀPSULA RADIOFÒNICA
Els imperdibles d’Ovella Negra Rock: Berri Txarrak

Els han fitxat una de les discogràfiques americanes més importants del món, fan gires internacionals arrassant al Japó i són una de les bandes de Rock de la Península amb més seguidors. I tot això havent-se format a Lekunberri, un petit poble de 1400 habitants de Navarra, i havent cantat sempre en euskera. Increïble però cert!

Aquesta és la història de Berri Txarrak, una banda que està d'actualitat ja que el proper 21 de Novembre surt el seu nou i esperat treball a la venda anomenat ‘Haria’. Escolta el nostre imperdible i te’n farem cinc cèntims de la trajectòria d’aquest petit tresor musical de casa nostra.

imatge activitat
Activitat exposiciˇ
TALLERS FAMILIARS | FER AUDIBLE L'INAUDIBLE I DONAR-LI NOUS USOS! a cÓrrec dels LUTHIERS DRAPAIRES
13 novembre | 12.00 h
Laboratori


Durada: 1.15 h

Els Luthiers Drapaires són un grup de reciclatge creatiu de deixalles tecnològiques. El seu treball és fruit d'un procés de recerca, reciclatge i reutilització de deixalles.

El Taller d’Antenes: fer audible allò inaudible (i donar-li nous usos...!) proposa una introducció als diferents tipus de radiofreqüències (FM, AM, SW i VLF) i als usos alternatius a nivell creatiu i de construcció de nous instruments que és possible donar-los-hi. Així es presenten diferents aparells musicals construïts amb emissors i receptors de ràdio recuperats de la deixalleria, se n’expliquen els principis de funcionament i es convida al públic assistent a provar-los i interactuar-hi.

Al mateix temps s’ofereix una atenció especial a les antenes de molt baixa freqüència (VLF), aparells capaços de captar els sons provocats, entre d’altres, per les tempestes solars, aurores boreals o moviments sísmics.

imatge activitat
Activitat acollida
Seminari | Knowledge Federation Barcelona 2011
13 - 16 novembre, 2011
Sala d'actes


13 de Novembre:
12.00 h - 13.30 h visita a Arts Santa Mònica
14 de Novembre: 09.30 h - 13.30 h i 15.30 h - 17.30 h
15 de Novembre: 09.30 h - 13.30 h i 15.30 h - 17.30 h
16 de Novembre: 09.30 h - 13.30 h i 15.30 h - 17.30 h


El projecte Knowledgle Federation parteix de la visió d’en Douglas Engelbart, Bill English i d’altres visionaris de la tecnologia digital. Reconeix el gran paper de les tecnologies no tant de la informació sinó del coneixement i busca crear nous métodes, pràctiques, conductes i ecosistemes d’innovació basats en el concepte d’explotació del coneixement, col·laboració a partir de la creació conjunta de coneixement, i intel·ligència col·lectiva. El programa de la Knowledge Federation té una doble vessant: de creació de tecnologia i de creació de cultura de col·laboració via fusió de coneixements.

Es tracta d’un projecte jove en el temps però que ha portat una llarga incubació a partir de l’impuls inicial donat per Dino Karabeg (Universitat d’Oslo) i Jack Park (Stanford Research).

En el pla tecnològic fa una extensió de tecnologies de caire semàntic i de representació i compartició del coneixement: mapes de coneixements, mapes de temes i conceptes, indexació per coneixement o jardins de coneixement.

Les pràctiques de caire sociotècnic que promou són la “jardinería de coneixements”, el diàleg des dels coneixement, la pràctica col·laborativa i la creació d’ecosistemes d’innovació a partir del treball sobre els coneixements.

Promou una conscienciació social de la importància d’aquests pràctiques i defineix un programa d’acció sobre l’educació, la cultura, la tecnologia i certes activitats de connexió importants en tota societat democràtica com el periodisme o, si més no, un nou tipus de periodisme de coneixement.

El tema de la trobada de Barcelona està localitzat sobre les pautes de creació emergent d’un ecosistema d’innovació per al periodisme amb sessions de federació de coneixements els matins i disseny de nous canals de periodisme per les tardes.

imatge activitat
Activitat pr˛pia
ARTSSĎNICA | CICLE DE CONCERTS SOBRE M┌SICA, CI╚NCIA I TECNOLOGIA
SESSIË 2 | NOUS INSTRUMENTS ELECTROAC┌STICS: L'ARPA MIDI CAMAC
14 novembre, 2011 | 20.00 h
Espai Balcˇ


Streaming en directe per la "Home"

Obres d'Octavi Rumbau i Tomás Koljatic per a l'Arpa Midi Camac (prototip únic al món) i electrònica en temps real, creades el 2011 a l'IRCAM de París. Interpretació a càrrec de Laura Boschetti, Miguel Ángel Lorente, Octavi Rumbau i Tomás Koljatic.
 
......
 
ARTSSÒNICA, CICLE DE CONCERTS SOBRE MÚSICA, CIÈNCIA I TECNOLOGIA
Aquest cicle de concerts indaga en l'ús de les idees científiques i dels avenços tecnològics en la música experimental, des de John Cage fins a la creació actual. Un ús que no es limita a aprofitar aquestes idees i aparells, sinó també a violentar-los, a treure'ls de l'àmbit precís i de la utilitat específica pels quals han estat concebuts. El cronòmetre, l'algorisme, el senyal Midi, no serveixen en aquestes músiques per ordenar el fenomen acústic i orientar l'escolta. Ben al contrari, l'ús impropi d'aquestes tècniques i aparells ens rebel·la aspectes inesperats, obre nous espais de pensament i d'escolta.

imatge activitat
Activitat exposiciˇ
INAUGURACIË | JUAN EDUARDO CIRLOT. L'HABITACIË IMAGIN└RIA
15 novembre, 2011 | 19.00 h
Espai Arxiu


Inauguració 15 de novembre a les 19.00 h a l'Espai Arxiu.
 
En l’acte d’inauguració tindrà lloc l’estrena de “sonet” (1950) una composició de Juan Eduardo Cirlot per a trompeta i soprano, amb text de Joan Brossa, dirigida per Maurici Villavecchia.

imatge activitat
Activitat exposiciˇ
INAUGURACIË | CHEMA ALVARGONZALEZ. MEHR LICHT (M╔S LLUM)
15 novembre, 2011 | 19.00 h
Claustre


Inauguració 15 de novembre a les 19.00 h al Claustre.


En l’acte d’inauguració tindrà lloc l’estrena del documental ”Alegre Grupaje” (35’): una producció audiovisual del Mèdiaquiosc_Arts Santa Mònica en col·laboració amb tv3. Un recorregut per la cartografia vital i sentimental, a través de persones vinculades a la vida de l’artista Chema Alvargonzalez.

imatge activitat
Activitat acollida
SESSIONS DE COLĚLABORACIË DEL PROGRAMA RADIOFĎNIC OVELLA NEGRA ROCK
ENTREVISTA AMB HAMLET
PROGRAMA #217 (17.11.11)
MŔdiaquiosc


Segon programa d'Ovella Negra Rock des de l'Espai Sonor Arts Santa Mònica i ja portem novetats i canvis. Si es que som culs de mal seient...

El programa d'aquesta setmana s'obre amb una secció de rabiosa actualitat no apta per a cors dèbils! Repassarem els últims llançaments discogràfics destacant el psicodèlic nou treball de Sidonie, criticarem la televisió pública de la mà de Berri Txarrak i ballarem amb La Família Rústika al ritme “sabrosón” de Latin Led Zeppelin. I per acabar-ho d'adobar entrevistarem a un tòtem ibèric: Molly, cantant de Hamlet, que ens parlarà del seu últim disc, Amnesia.

Què, no t'ho creus? Corre i fes click a descàrrega!

......

CÀPSULA RADIOFÒNICA
Els imperdibles d’Ovella Negra Rock: Death


Viu de pressa, mor jove. La vida del Rock and Roll i de tantes estrelles que ens van abandonar. Jimi Hendrix, Kurt Cobain, Bon Scott… els anomenat màrtirs del Rock. Hagueren seguit amb la seva carrera ascendent si haguessin viscut més temps? Serien llegendes o el públic els hagués desmitificat? Mai ho sabrem, però sens dubte ens encanta recordar-los. Tot i així, hi ha vegades que alguns d’ells se’ns obliden o fins i tot ni els coneixem.

Ovella Negra Rock no pot deixar passar l’oportunitat de presentar-vos a Chuck Schuldiner, líder de la banda Death, per molts conegut com el precursor del Death Metal Progressiu. Aprofitant el desè aniversari de la seva mort us regalen aquest imperdible dedicat al llegat musical d’aquesta figura tan influent en l’evolució del Metal Extrem.

imatge activitat
Activitat exposiciˇ
CICLE ORBITANT SAT╚LĚLITS
TALLER FAMILIAR | RARAE AVES
18 novembre, 2011 | 16.30 h
Espai Laboratori


A càrrec d’Alejandro Duque
Durada: 1.30 h

Amb la intenció d'aconseguir accedir a una infraestructura lliure per a l'intercanvi d'informació i sabers, abordarem amb posició critica l’hegemonia en la manipulació articulada via tele-tecnologies i exercida a través de satèl·lits. Els escoltarem, escoltant. Els veurem, observant. Però més important àdhuc, considerarem les diferents maneres per reclamar els seus usos i donar-los alguna altra fi. Sigui aquesta una crida a la desobediència civil, “culture jamming" o a l'art del so i la performance. Per nosaltres, "No fa falta llançar mes escombraries a l'espai!"

......

CICLE ORBITANT SATÈL·LITS
Els satèl·lits estan envoltats de misteri, són símbol de l'alta tecnologia i aparentment estan allunyats de les capacitats d'enteniment de les persones. Aquesta sèrie de tallers pretenen mostrar que qualsevol pot apropar-se als satèl·lits, tant tècnicament com imaginativament.

imatge activitat
Activitat exposiciˇ
CICLE ORBITANT SAT╚LĚLITS
TALLER FAMILIAR | CELS COBERTS
18 novembre, 2011 | 18.15 h
Espai Laboratori


A càrrec de Reni Hofmueller
Durada: 1 h

A la conferència de satèl·lits petits de l'ONU/ESA/UNOOSA a Graz (Àustria) al setembre 2011 va haver-hi presentacions de persones de 42 països, entre ells només una era d’un d'artista, mursat. La majoria dels satèl·lits són 'nacionals' on el fet de ser el primer o el segon d'un país sembla més important que la seva funcionalitat. Qüestions d’autonomia i control sobre les dades rebudes són el centre d’atenció. Les estratègies per discutir aquests temes són immensament diferents en l'art, en les empreses i en les universitats. Descrivint el procés de construcció del mursat s’ofereix la possibilitat de  debatre aquestes diferents actituds, de compartir coneixements i les seves conseqüències.

......

CICLE ORBITANT SATÈL·LITS
Els satèl·lits estan envoltats de misteri, són símbol de l'alta tecnologia i aparentment estan allunyats de les capacitats d'enteniment de les persones. Aquesta sèrie de tallers pretenen mostrar que qualsevol pot apropar-se als satèl·lits, tant tècnicament com imaginativament.

imatge activitat
Activitat pr˛pia
Sinergia. Encontres "Noves Fronteres de la CiŔncia, l'Art i el Pensament"
Novena ediciˇ
17 - 20 novembre, 2011
Sala d'actes i Espai Balcˇ


Un any més, l’Encontre Noves Fronteres de la Ciència, l’Art i el Pensament convida un conjunt de personalitats locals i internacionals provinents del món de les ciències i les arts a tractar les metodologies de treball i processos col·laboratius des d'una perspectiva multidisciplinària. Aquesta novena edició es replanteja el format dels encontres fins ara desenvolupats i obre noves vies d’exploració.
 
Per una banda, a les conferències i tallers, es mostraran iniciatives multidisciplinàries ja existents que es situen en les fronteres dels diferents àmbits: ciències, arts, humanitats, disseny i tecnologies. I per una altra, durant els matins una sèrie de grups de treball (amb persones convidades), construiran un territori comú. Amb aquest esperit de col·laboració entre diverses disciplines, l’objectiu dels tallers  es arribar a definir un projecte expositiu que serà albergat per Arts Santa Mònica en un futur.
 
Durant la trobada, es presenta el llibre Matèria de l'edició 2010 de l’Encontre.
 
L’Encontre vol aproximar l’interdisciplinarietat i la col·laboració mitjançant la discussió i les pràctiques del COM (les dinàmiques) per tal d’entendre millor les possibilitats i els problemes implicats. Aquesta aproximació requereix d’un forta interacció entre el QUI (les persones involucrades) i una comprensió crítica del QUAN (la història i els moments) i de l’ON (llocs i espais).

Ramon Sangüesa (Co-creating Cultures), Pau Alsina (ArtNodes-UOC), Edward Shanken (ASCA-UvA), Alejandro Duque i Reni Hofmueller (Orbitant Satèl·lits), David Edwards (Le Laboratoire), Derivart, Yamir Moreno (BIFI-FuturICT Spain), Dirk Helbing (ETH Zurich-FuturICT), Pedro Soler (LABoral), Jurij Krpan (Kapellica Gallery), Daria Parkhomenko (Laboratoria), Marina McDougall (Exploratorium), Michael John Gorman (Science Gallery), Patricia Homs (Arts Santa Mònica), Irene Lapuente (La Mandarina de Newton), Josep Perelló (Arts Santa Mònica) 
 
 
Inscripció gratuïta i informació:
ciencia.cultura@gencat.cat
Reconegut amb 1 crèdit de lliure elecció per la CACG de la UB

imatge activitat
Activitat en colĚlaboraciˇ
DE 3 A 7: INF└NCIA I MUSEUS DE CI╚NCIA | II SIMPOSI DE MUSEOLOGIA CIENT═FICA
18 i 19 novembre, 2011
COSMOCAIXA (Isaac Newton, 26)


Dissabte 19 novembre 9.30 h – 10.30 h
L'Arts Santa Mònica participa en aquest experiment amb artistes i científics.
Xerrada a càrrec de Josep Perelló i Patricia Homs, Àmbit de Ciència de l'Arts Santa Mònica.

imatge activitat
Activitat exposiciˇ
TALLERS FAMILIARS | FEM ONES a cÓrrec d'Irene Lapuente i PatrÝcia Homs
20 novembre, 2011 | 12.00 h
Laboratori


Diumenges 20 de novembre a les 12.00 h
Durada:
1.15h

El taller fem ones és una activitat oberta a tothom. Durant una mica més d’una hora jugarem a fer visible allò que normalment ens passa desapercebut: les ones electromagnètiques. Sabem com es generen aquestes ones? Som capaços d'imaginar la radiació electromagnètica que ens envolta? Existeix alguna relació entre la llum i les ones de ràdio? És possible impedir que les ones electromagnètiques travessin un espai? Sabem per què moltes de les antenes que ens trobem tenen forma parabòlica? Com podem muntar un emissor? Aquestes són algunes de les preguntes que trobaran resposta en aquest taller.

imatge activitat
Activitat exposiciˇ
INAUGURACIË | CLARET SERRAHIMA DE CAP A PEUS
22 novembre, 2011 | 19.00 h
Espai Anella


Inauguració dimarts 22 de novembre del 2011 a les 19.00 h a l'espai Anella (Planta 01)

imatge activitat
Activitat acollida
SESSIONS DE COLĚLABORACIË DEL PROGRAMA RADIOFĎNIC OVELLA NEGRA ROCK
ENTREVISTA AMB EMBRIË '11
PROGRAMA #218 (24.11.11)
MŔdiaQuiosc


Després d’haver començat la temporada d’Ovella Negra Rock de forma immillorable amb dues entrevistes a dues de les bandes nacionals més grans del panorama estatal com són Marea i Hamlet ja anava sent hora de que ens recordéssim dels músics que comencen.

Així que com ja es costum ens hem anat a l’extrem i en aquest programa us portem un reportatge interessantíssim sobre el concurs de bandes novells Embrió '11 que compta amb el requisit principal per participar-hi que pac dels grups pot superar els 20 anys de mitjana d’edat entre els membres. Aquest festival és per a nosaltres una iniciativa genial en la que ens veiem implicats any rere any ja que els membres d’Ovella Negra Rock fem de jurat i també retransmetem en directe per Boca Ràdio el concurs des de fa tres anys. En aquesta edició #218 també parlarem d’actualitat i us descobrirem el nou cantant de Gotthard, el nou disc de Gnaposs i el Rock-Jazz-HipHop-Fusión que practica el nostre descobriment de la setmana: Ruckus Fot'Tet.

Tot això i molt més a un click de distància. Descarregueu maleïts!!!

......

CÀPSULA RADIOFÒNICA
Els imperdibles d’Ovella Negra Rock: Gotthard

Així com la setmana passada vam retre homenatge a Chuck Schuldiner de Death deu anys després d’haver passat a millor vida, aquesta vegada ens toca fer la vista enrere i recordar la carrera de Steve Lee, cantant de Gotthard fins al dia de la seva mort fa poc més d’un any. Tot i així aquest grup suïs, malgrat el cop dur, ha decidit tirar endavant i aquesta setmana ens ha presentat al que actualment ja és el nou cantant oficial de la banda. L’ocasió mereixia sens dubte regalar-vos aquest imperdible que hem preparat amb declaracions de Leo Leoni, guitarrista i membre fundador de Gotthard, que ens parlarà del passat, present i futur d’una de les formacions de Hard Rock amb més canya del continent.

imatge activitat
Activitat acollida
FLUX 2011 | Festival de vÝdeo d'autor
24, 25, 26 i 27 novembre, 2011
Sala d'actes i espai balcˇ


Inauguració 24 de novembre, 2011:

        - 17.00 h | Espai Balcó | FLUX VIDEOCAPSA
VIDEOINSTAL·LACIÓ COL·LECTIVA
        - 18.00 h | Sala d'actes | AUTORETRATS 2011 PROJECCIÓ i COL·LOQUI
        - 19.30 h | Sala d'actes | INFLUX ACTUACIÓ: xmarx “Direct to video”

Sisena edició
del festival de vídeo d’autor FLUX, caracteritzat des dels seus inicis per focalitzar el protagonisme en els autors que treballen en el camp del vídeo de creació (videoart, documental de creació, videoinstal·lacions, etc.).

Aquest any els autors centrals del festival són IÑAKI ÁLVAREZ, JOAN GAMERO i ALBERT MERINO, amb PROJECCIONS MONOGRÀFIQUES, COL·LOQUIS amb els autors i l’estrena dels seus AUTORETRATS, obres inèdites encàrrec del festival.  

A més, presenten la videoinstal·lació col·lectiva FLUX VideoCapsa, on s’experimenta amb formats alternatius de presentació de les obres videogràfiques, integrada per vídeos d’ADOLF ALCAÑIZ, GLÒRIA BASTÉ, HARMONIA CARMONA, LLUÍS ESCARTÍN, XAVI HURTADO, ART LARSON, FRANCESCA LLOPIS, JORDI MITJÀ, MAITE NINOU & XAVIER MANUBENS, i LLORENÇ SOLER.

PROGRAMA
Divendres 25 novembre, 2011

11.00 h - 21.00 h | FLUX VIDEOCAPSA VIDEOINSTAL·LACIÓ COL·LECTIVA
11.00 h - 21.00 h | REFLUX VÍDEO A LA CARTA AUTORS 2011 i AUTORETRATS 05-11
18.30 h | JOAN GAMERO PROJECCIÓ MONOGRÀFICA i COL·LOQUI
dissabte 26 novembre, 2011
11.00 h - 21.00 h | FLUX VIDEOCAPSA VIDEOINSTAL·LACIÓ COL·LECTIVA
11.00 h - 21.00 h | REFLUX VÍDEO A LA CARTA AUTORS 2011 i AUTORETRATS 05-11
18.30 h | ALBERT MERINO PROJECCIÓ MONOGRÀFICA i COL·LOQUI
diumenge 27 novembre, 2011
11.00 h - 21.00 h | FLUX VIDEOCAPSA VIDEOINSTAL·LACIÓ COL·LECTIVA
11.00 h - 21.00 h | REFLUX VÍDEO A LA CARTA AUTORS 2011 i AUTORETRATS 05-11
18.30 h | IÑAKI ÁLVAREZ PROJECCIÓ MONOGRÀFICA i COL·LOQUI

Sala d'Actes: l’actuació, les projeccions i els col·loquis.
Espai Balcó: la videoinstal·lació i la secció de vídeo a la carta.

imatge activitat
Activitat exposiciˇ
TALLERS ESCOLARS | GUIFILAB: Internet per a tothom! a cÓrrec de guifi.net
18 octubre - 29 novembre | dimarts a les 10.00 h
Laboratori


Dimarts a les 10.00 h.
Durada:
1.15 h

Camps invisibles ofereix quatre tallers educatius: Espectres electromagnètics, Fem antenes, Mini-FM i GuifiLAB: Internet per a tothom! A través dels tallers educatius serà possible accedir de forma activa a un coneixement i a una experiència que va més enllà d'una simple visita estàtica als continguts de l’exposició.
 
Guifi.net és una xarxa de telecomunicacions oberta, lliure i neutral que es vertebra a partir d'un acord d'interconnexió entre persones en el qual cada participant (node) estén la xarxa i obté connectivitat. Guifi.net treballa com a plataforma col·laborativa d'innovació, investigació i desenvolupament que promou i fomenta la creació de xarxes i infraestructures obertes de comunicació. És una de les majors infraestructures sense fils al món creades pels seus propis usuaris.

Aquest taller introduirà als participants a l'accés a Internet a través de xarxes ciutadanes i els explicarà com connectar-se i com oferir ells mateixos accés des de la seva connexió a la resta de participants a la Xarxa.

imatge activitat
Activitat acollida
Taller familiar | pintura amb Vi
29 novembre, 2011 | 19.00 h
Sala d'Actes


Red Wine Arts ens proposa cercar una nova utilitat als sediments que crea el vi quan madura. És tan senzill com atrevir-se a agafar un pinzell i procurar imaginació per pintar amb el líquid vermell. Una idea ingeniosa que ha desenvolupat durant els darrers anys l’artista Nora López Millán que impartirà un taller obert als curiosos i curioses que vulguin descobrir aquesta tècnica.

Amb un ambient distès i informal, aquesta proposta pretén no només donar certes nocions sobre l’art de pintar sinó que també inclou un tast d’aquest producte així com generar bona sintonia entre tots els participants.

imatge activitat
Activitat exposiciˇ
INAUGURACIË | QUATRE SETS DE GEOMETRIA I UN FULL DE PAPER D'IGNACIO URIARTE
29 novembre, 2011 | 19.00 h
Espai Balcˇ


Inauguració 29 de novembre a les 19.00 h a l'Espai Balcó i a la terrassa d'Arts Santa Mònica.
Exposició | Espai Balcó | 30 novembre – 10 desembre, 2011


Exposició de fotografies realitzades amb les creacions resultants de les composicions combinades de 4 jocs de geometria.

imatge activitat
Activitat exposiciˇ
JORNADA CIRLOT
30 novembre, 2011 | 17.00 h - 21.00 h
Espai Arxiu i Sala d'Actes


L'exposició Juan Eduardo Cirlot. L’habitació imaginària ofereix una nova i inèdita mirada a l’obra de l’autor del cicle Bronwyn en que la poesia, l’art, el cinema i l’estudi dels símbols s’interrelacionen en un univers particular i excepcional.
 

Programa La Jornada Cirlot:

17.00 h: Visita comentada de l’exposició Juan Eduardo Cirlot. L’habitació imaginària a càrrec d’Enric Granell, comissari.
 
18.00 h: Conversa de Lourdes Cirlot i Victoria Cirlot amb Víctor Amela sobre la figura i l’obra de Juan Eduardo Cirlot.
 
19.30 h: Taula rodona a l’entorn de Juan Eduardo Cirlot. Daniel Giralt-Miracle, Enric Granell, Carles Hac Mor i Clara Janés. Modera: Manuel Guerrero.
 
20.30 h: Lectura de fragments del cicle Bronwyn a càrrec de Pere Sousa.

ARTS SANTA MĎNICA | Activitats