imatge activitat
Activitat exposiciˇ
INAUGURACIË
MAT╚RIA CONDENSADA. CUINAR CI╚NCIA
7 juliol, 2010 |19:00h
Espai Laboratori

imatge activitat
Activitat exposiciˇ
INAUGURACIË
PAT ANDREA I AL═CIA
7 juliol, 2010 | 19:00h
Espai anella

imatge activitat
Activitat exposiciˇ
INAUGURACIË
NIU D'ESTIU
7 juliol, 2010 | 19:00h
Espai terrassa

amb l'actuació del saxofonista Marcelo Chiuminatto

imatge activitat
Activitat exposiciˇ
TAULA RODONA | Textures i matŔria tova?
8 juliol, 2010 | 19:00h
sala d'actes

Les elaboracions culinàries es poden llegir en clau científica. La matèria que hi veuen els físics és tova per ser fàcilment transformable tant el seu estat com les seves propietats. A la seva vegada el món de les textures que els nous cuiners exploren queda sovint pendent d'un millor coneixement dels processos físico-químics implicats. Els ponents ens aproparan i discutiran aquesta perspectiva del món de la cuina i el nou lèxic que genera.

Amb la participació de Mariana  Koppmann, presidenta de la Asociación Argentina de Gastronomía Molecular i Davide Cassi, professor de Física de la Matèria de la Universidad de Parma.

imatge activitat
Activitat exposiciˇ
TALLER FAMILIAR | Els estats de la matŔria a la cuina
10 juliol, 2010 | 12:00h

Com convertiries un líquid en sòlid a la cuina? Quin és el rol de la viscositat i la densitat dels líquids cuinats? Com atraparies les bombolles del cava?

Amb Mariana Koppmann, presidenta de la Asociación Argentina de Gastronomía Molecular i  Pere Castells, responsable de Recerca de la Fundació Alícia

Durada: 1h:30’

imatge activitat
Activitat exposiciˇ
INAUGURACIË
BARCELË ABANS DE BARCELË.1973-1982
14 juliol, 2010 | 19:00h
CLAUSTRE

imatge activitat
Activitat exposiciˇ
INAUGURACIË
THE LONDON PUNK TAPES
14 juliol, 2010 | 19:00h
Espai arxiu

imatge activitat
Activitat exposiciˇ
SESSIONS PER A PROFESSORS
15 i 22 juliol, 2010 | 11:00h

Tallers adreçats a professors que vulguin experimentar amb tècniques culinàries que mostren diversos processos físico-químics d’interès per a l’alumnat. Des de les emulsions fins a les esferificacions, passant per gelificacions i mesures d’acidesa en els aliments. Aquest taller pot entendre’s com una preparació prèvia als tallers escolars dels mesos de setembre i octubre.

15 DE JULIOL | 11:00h | Durada: 2h
La cuina com a eina per explicar ciència
Amb Claudi Mans, Delegat del rector per a la coordinació del Campus de l'Alimentació de Torribera i Professor Emèrit d'Enginyeria Química UB


22 DE JULIOL | 11:00h | Durada: 2h
La ciència com a eina per fer cuina
Amb Pere Castells, responsable de Recerca de la Fundació Alícia

imatge activitat
Activitat acollida
Projeccions de documentals i f˛rums | Display - BCN
20 JULIOL, 2010 | 18:00h
Sala d'actes

Cicle de tres passis de documentals i fòrum per abordar les problemàtiques actuals sobre els espais de resistència audiovisual. Estracta de respondre a qüestions com: Quins moviments estratègics poden adoptar artistes i activistes audiovisuals per revertir la tendència a l’hegemonia i l’homogeneïtzació i obrir espais de participació? Com finançar i facilitar la producció i difusió d'expressions audiovisuals en aquest escenari?

Presentació:
Una nova producció videogràfica ocupa els espais dominats pels mitjans de comunicació de masses. Webdocumentals, fanfictions, videologs i videojocs són exemples de gèneres desenvolupats en un context deconvergència digital. Les noves produccions audiovisuals presenten llenguatges, eines i instruments de difusió propis, creats a partir deldiàleg entre cultures diferents.

DISPLAY és una mostra de ciberfilms realitzats en un ambient transmèdia. Es tracta de tres sessions d’exhibició audiovisual i debat. El centre del debat és la societat videocràtica i les seves dimensions i efectes.

-Sessió 1: Mèdia i control. 18 de maig 2010
-Sessió 2: Autorepresentació i identitat. 20 de juliol 2010
-Sessió 3: Multiprotagonisme i diversitat. 21 de setembre 2010

imatge activitat
Activitat exposiciˇ
TALLERS D'ESTIU | Hort i cuina al Santa M˛nica
13, 20 i 27 juliol, 2010 | 11:00h

Saps fer lactonesa? I una confitura?
Descobreix tècniques culinàries per transformar i barrejar líquids, sòlids i gasos. També aprendrem a reconèixer les plantes de l’hort i fer compost per reciclar la matèria orgànica.

Durada: 2h

Dossier per a preparar la visita

imatge activitat
Activitat exposiciˇ
SESSIONS DE LECTURES | LLETRES AL NIU
DISSABTES 10, 17, 24, 31 JULIOL, 2010
Espai terrassa

Niu d’estiu és la proposta d’intervenció a la façana d’Arts Santa Mònica realitzada per Emiliana Design Studio. Aquests habitacles, punts de trobada, descans i desconnexió, es presenten com un objecte relacional i mediador: un punt d’encontre.

SESSIONS DE LECTURES DE CONTES. Dissabtes de Juliol. A les 18:00h i a les 18.30h

DISSABTE, 10 DE JULIOL "Contes Comestibles"
Contes amb molta teca, històries relacionades amb la cuina que es mengen per les orelles..Mmmmmmmmmmhhhhhh!!
Narradora: LAURA RODRÍGUEZ, sessió organitzada per ALMAZEN

DISSABTE, 17 DE JULIOL: "Contes Estripats"
Contes que de ben segur, no us deixaran indiferents... en definitiva, Contes Punkies.
Narradora: MON MAS, sessió organitzada per ALMAZEN

DISSABTE, 24 DE JULIOL: “Rondaines Mallorquines”
L’AMOR DE LES TRES TARONGES d’en Jordi d’es Racó. Les aventures d’en Bernadet, en un relat absolutament interactiu, on el públic es capbussarà de ple en el fantàstic i meravellós mon de la rondalla mallorquina.
Narradora: AINA de Cos, sessió organitzada per l’ESPAI MALLORCA

DISSABTE 31 DE JULIOL: "Espills, nenes i conills”
Contes  sobre Alícia,
Narradora: Merche 8A,sessió organitzada per BIBLIOTECA GÒTIC - ANDREU NIN


I els diumenges de setembre SESSIONS DE LECTURES DE POESIA

imatge activitat
Activitat exposiciˇ
VISITES GUIADES | MAT╚RIA CONDENSADA. CUINAR CI╚NCIA
JULIOL I SETEMBRE, 2010

De dimarts a divendres a les 19h

Durada: 1h

Visites guiades gratuïtes que inclouen un test del gust amarg i una degustació de confitura i vi dolç com la mel.

ARTS SANTA MĎNICA | Activitats