imatge expo
Exposició
cicle expositiu Blanc sota negre. Treballs des de l'imperceptible /1
Blanca Casas Brullet: Fer dir
28.01 - 02.03. 2014
planta baixa

Blanc sota negre explora un seguit de desplaçaments en obres i processos creatius que incorporen l’el·lipsi, les discontinuïtats, els silencis, els buits, el dubte o l’errada. Els treballs de Blanca Casas Brullet, Mar Arza, Freya Powell, Antònia del Rio, Isabel Banal i Mireia Sallarès reorienten l’espai de la pàgina en blanc, gran motiu androcèntric de la creació que ha forjat l’imaginari de la modernitat artística. Les seves invencions simbòliques obren vies que nodreixen un altre relat de la creació i la política des de les formes que, sovint, romanen imperceptibles


 Blanca Casas Brullet: Fer dir

Blanca Casas Brullet (Mataró, 1973) viu i treballa a París. Llicenciada en Belles Arts el 1996 per la Universitat de Barcelona i per l’École Nationale Supérieure des Beaux-Arts de París el 1999, explora les imatges inscrites en el llenguatge quotidià, la polisèmia i la càrrega poètica que s’amaga en els intersticis de la traducció d’una llengua a l’altra. Recentment ha indagat el procés de fabricació de la imatge com a font de la transformació del sentit i les formes disponibles.
 
Ha presentat el seu treball en exposicions col·lectives i individuals: L’apparition des images (Fondation d’Entreprise Ricard, París, 2013), Déballage (Maison d’Art Bernard Anthonioz-Fondation nationale des arts graphiques et plastiques, París, 2012), Blanc sota negre (Museu Molí Paperer de Capellades, Capellades, 2012), Esborralls (Galerie Françoise Paviot, París, 2011), Digital Hand (National Taiwan Museum of Fine Arts, Taichung, 2010), elles@centrepompidou.fr (Centre Georges Pompidou, París, 2009), Les Peintres de la Vie Moderne (Centre Georges Pompidou, París, 2006-2007), Blanca Casas David Bestué (Sala Montcada, 2006) o, entre d’altres, Argument (S.P.I.N Gallery Toronto, París, 2011).


publicació Blanc sota negre. Treballs des de l'imperceptible /1

imatge expo
Exposició
Marcel·lí Antúnez
SISTEMATÚRGIA. ACCIONS, DISPOSITIUS I DIBUIXOS
04.02 - 06.04.2014
ESCALA I SEGONA PLANTA

Aquesta exposició se centra en les accions de Marcel·lí Antúnez Roca i el mètode que utilitza per produir-les: la Sistematúrgia.

Aquest neologisme de l’artista s’entén com una dramatúrgia produïda amb sistemes computacionals. És un procediment que afecta tant el procés creatiu com la representació de les obres. La Sistematúrgia combina, entre d’altres, elements audiovisuals, interfícies corporals i elements robòtics, que funcionen de manera interactiva, tant en les performances, com en les instal·lacions.

L’exposició està organitzada en quatre àmbits.
El primer, Escenari, és el de les presentacions en viu que un cop per setmana tindran lloc a l’espai del Claustre.
A Processos es mostren dibuixos utilitzats en diverses fases del procés creatiu. El tercer àmbit, el de les Instal·lacions, és un espai de jocs on podem interactuar amb setobres diferents.
A Dispositius, podem activar robots i interfícies corporals, tots ells prototips representatius de la Sistematúrgia.
Sistematúrgia, l’exposició, és l’intent utòpic d’organitzar els materials amb els quals treballa l’artista i l’univers que se’n deriva. Aquesta és també la idea rere el Mural SADDi, un projecte site specific que ocuparà sis trams de l’escala central i que l’artista conclourà durant les dues primeres setmanes de l’exposició.


Comissariat, creació i disseny de l’exposició: Marcel·lí Antúnez Roca

Cap tècnic: Oriol Ibàñez Fauquer
Coordinació i assistència artística: Maria Ros
Vídeos exposició: Arturo Bastón
Programació: Sergi Lario i Matteo Sisti Sete
Suport tècnic i il·luminació: Ramon Rey
Electrònica: Héctor López
Disseny opuscle: David Lorente (www.spread.eu.com)
Cal·ligrafia i dibuixos: Marcel·lí Antúnez Roca
Imatges opuscle: Carles Rodriguez, Darius Koelli i Oriol Ibàñez
Gràfics: Wahab Zeghlache
Documentació fotogràfica: Carles Rodríguez
Documentació vídeo: Abel García Roure
Col·laboració comissariat: Begoña Egurbide
Edició textos: Andrés Hispano
Assistents: David Andrés Tangarife, Marc Arumí, Yansi Soler, Lucía Egaña, Max Dalmau, Klaus Speis, Paloma Bomé, Laura Sancho i Moisès Fernández.


Enllaços relacionats:
www.marceliantunez.com

EXPOSICIONS > ARTS SANTA MÒNICA | Exposicions