imatge activitat
Activitat acollida
Exposiciˇ | El CongrÚs de l'Absolut de LluÝs VilÓ
Inspirat en el relat 'El Congreso del Mundo' de Jorge Luis Borges
30 juliol - 7 setembre, 2013
espai balcˇ

inauguració 30 juliol, 19h | espai balcó

Combinar universos tel·lúricament diferents perquè s’atrapin, per treure’n cosmovisions impossibles, és una de les claus per tirar endavant en el coneixement humà. L'artista català Lluís Vilà ho va fer amb la sèrie "El congrés de l'Absolut" i l'escriptor Jorge Luis Borges li ho va permetre escrivint "El congreso del mundo". Un amridatge que reivindica un literat que travessa fronteres i mitjançant una proposta interdisciplinària on les arts visuals hi són la clau de volta. El repte és combinar el coneixement per amplificar-lo.

Lluís Vilà va construir aquestes caixes de llum, des del 2008 i fins uns dies abans de traspassar el 2010. Caixes de Pandora, per il·luminar-nos vers una gruta on l’estendard de la llibertat esdevé clau, l’estendard vers el pas d’un homo sapiens a un homo ex-novo. La superació de l’espècie palesada en resines que ens mostren els símbols de la decrepitud i, alhora, de l’excel·lència humana. Som matèria i així s’explicita en el fons de les tenebres d’aquesta immersió en dos universos ignots i inquietants, que ens posen davant el mirall de la nostra quotidianitat.

L’exposició, sota la curadoria de Ricard Planas, ha comptat amb la col·laboració de l’escriptora Anna Carreras i ha estat presentada pel periodista i amic de Lluís Vilà, Salvador Garcia-Arbós.

imatge activitat
Activitat exposiciˇ
CONFER╚NCIA I DEBAT
17 setembre, 2013 | 19.00h
SALA D'ACTES

CONFERÈNCIA: La invenció del present: el procés creatiu a la Xina contemporània (1976-2013)
A càrrec de Manel Ollé. Professor titular en història i cultura de la Xina moderna i contemporània, i coordinador del Màster en Estudis Xinesos de la Universitat Pompeu Fabra (UPF).
És autor dels llibres La Empresa de China: de la armada invencible al Galón de Manila (2002), Made in China: el despertar social, político y cultural de la China contemnporánea (2005) i La Xina que arriba: perspectives del segle XXI (2009).
 
DEBAT: Dinàmiques culturals entre el maoisme i el mercat
Debat amb Carles Prado, doctor Asian Languages and Cultures University California, Master Contemporary Chinese Cultural Studies -University of Westminster, professor Estudis de Arts i Humanitats (UOC) i del Máster Estudis Xinesos (UPF) Isabel Cervera professora d’Història de l’Art a la UAM i directora de l’Institut Confuci de Madrid, Laia Manonellas professora Història de l’Art de la Universitat Barcelona (UB) i al Màster d’Estudis Xinesos (UPF), investigadora al SOAS (School of African and Asian Studies, Londres, i Manel Ollé (UPF) com a moderador.

imatge activitat
Activitat exposiciˇ
DEBAT | La tradiciˇ cultural xinesa: instruccions d'˙s
18 SETEMBRE, 2013 | 19.00H
SALA D'ACTES

Debat amb la participació de: Anne Hélène Suarez (UAB), professora Departament Traducció (UAB). Guardonada amb els premis de traducció ÁngelCrespo i Stendhal; Chang Shiru (Institut Confuci de Barcelona), doctor Filologia Hispànica i catedràtic traducció Universitat de Llengües Estrangeres Beijing (BFSU), actualment director Fundació Institut Confuci-Bcn; Alicia Relinque professora  Literatura xinesa, teatre, cinema xinès Universidad Granada. Llicenciada en Sinología per la Universitat París 7, i Francesc Parcerisas poeta i traductor. Professor del departament de Traducció Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Modera: Manel Ollé, Professor titular en història i cultura de la Xina moderna i contemporània, i coordinador del Màster en Estudis Xinesos de la UPF.

imatge activitat
Activitat acollida
InstalĚlaciˇ | Son Raval de Consuelo Bautista
10 - 21 setembre, 2013
Espai balcˇ

El material realitzat por Consuelo Bautista per a la instal·lació sonora Carrer Hospital 2004, la sèrie Raval 2008-2009 i noves imatges preses recentment conformen aquest projecte on fotografia, serigrafia i so estableix en un diàleg entre la sala i l’espai exterior, concretament els carrers del barri del El Raval.
Enregistraments de camp i d’ objectes sonors converteixen la sala en un espai únic i en permanent modificació, establint el joc entre els sons reals i els imaginaris i creant un paisatge nou.
 
ACTIVITATS RELACIONADES AMB L’ EXPOSICIÓ
Totes les activitats són gratuïtes

 
10 SETEMBRE, a les 19.30h
CONCERT INAUGURAL
CONSONÀNCIES a càrrec de LINALAB
 
17 SETEMBRE a les 18h
ITINERARI Fotogràfic STREET ART
Inici Itinerari Arts Santa Mònica La Rambla 7.
Inscripció prèvia recomanada a: sonravalproyecto@gmail.com
Durant l’itinerari els participants localitzaran les escenografies de las fotografíes,
per a la implantació d’orelles en serigrafia i encolat de fotos.
També es realitzaran registres de so.
Els assistents poden portar les seves pròpies càmeres.  
 
Fotografía: Consuelo Bautista
Serigrafia: Alejandra Alonso.
So: Urko Garay Linalab
Video: Toni Anglada
 
21 SETEMBRE, a les 18.30h
ACTUACIÓ-RECITAL POLIPOESIA
a càrrec dels “Accidents Polipoètics” , i cloenda de l’exposició

imatge activitat
Activitat acollida
Taller literari | Un dia amb... Javier Cercas
28 setembre, 2013 | 11.00h - 19.00h
sala d'actes

Escoltarem i crearem conversa amb Javier Cercas. Dels seus llibres i dels seus gustos literaris, dels referents... En definitiva, de literatura. Una oportunitat de preguntar tot allò que teniu al cap a Javier Cercas.

......

UN DIA AMB...
Moltes vegades el lector, un cop acabat un llibre, es fa preguntes que l'autor no li pot respondre perquè senzillament li queda molt lluny. La comunicació que es crea entre aquest escriptor absent i el lector pot arribar a ser molt forta, però sovint el lector veu l'autor com un ésser llunyà i inassequible i ja no es planteja la possibilitat de comunicar-s'hi. L'escriptor té moltes més coses a dir, a banda del seu llibre, però difícilment hi ha l'ocasió d'un encontre si no és en una presentació de llibre, que és molt limitada i impersonal.

A Un dia amb... el públic escoltarà i compartirà experiències amb un escriptor de renom. Aquest projecte, doncs, pretén fomentar el gust per la lectura, acostar l'escriptor al públic i entendre millor la seva obra.

imatge activitat
Activitat acollida
Sessiˇ oberta | Un dia amb... Javier Cercas
28 setembre, 2013 | 19.00h - 20.00h
sala d'actes

Una hora amb... és la conclusió de tot un dia de literatura que es du a terme a l'Arts Santa Mònica acompanyats de Javier Cercas. Pels qui només en vulguin l'últim tast, poden assistir a l’última hora gratuïtament.

ARTS SANTA MĎNICA | Activitats